Виробники, імпортери та розповсюджувачі мають відмінні обов’язки при виготовлені та наданні на ринку нехарчової продукції, але у деяких випадках вони співпадають. Наприклад, згідно вимог законодавства, суб’єкти господарювання повинні вводити в обіг, надавати на ринку або вводити в експлуатацію нехарчову продукцію, що відповідає вимогам усіх чинних технічних регламентів, які застосовуються до такої продукції.
Якщо ж стосовно нехарчової продукції не встановлено вимоги технічними регламентами, виробник або імпортер зобов’язані забезпечити відповідність такої продукції загальним вимогам безпечності, які наведені у Законі України “Про загальну безпечність нехарчової продукції”.
Суб’єктам господарювання слід пам’ятати, що за порушення у сфері державного ринкового нагляду виробники, імпортери та розповсюджувачі несуть відповідальність згідно Закону України «Про державний ринковий нагляд та контроль нехарчової продукції».
Також посадовці розповідають про роботу інформаційного порталу Держпраці https://pratsia.in.ua/ , де можна знайти рекомендації щодо організації охорони праці на підприємстві.